kgaboroo Creative Commons License 2014.09.06 0 0 36614

Persze.....nem is úgy kell elképzelni mint egy sima ablaküveget. Egyébként teljesen mindegy, hogy milyen anyagból készítik a plazma képernyő utolsó előtti rétegeit hisz a legutolsó réteg műanyagból lesz. Erre rakódik a por és az ujjlenyomat stb.

És mivel ez biztos nem Gorilla Glass3 a legkülső réteg így fimomabb bánásmódot igényel. Mondjuk én életemben nem mostam még le plazma képernyőt. Alapból nem tapogattuk sosem, ezért ilyen irányú szennyeződést nem kellett semilyen tisztítószerrel sem kezelni. Az esetleges finom porlerakódást lefújtam róla, és max erre a célra való sztatikus porkefével finoman végigsimítottam. 

Véglegesen eldönteni, hogy milyen anyagból készítik a külső védőfelület alatti képernyőt csak törésteszttel lehetne vagy egyenesen rákérdezni a gyárra, hogy ugyanmá mondják meg milyen anyagból csinálják mert itten nagy viták vannak belőle.

Fizikálisan a kocogtatás az ami hallásra is megkülönböztetést ad a valódi üveg és a legkeményebb műanyag közt. De az is csak akkor ha az üveg nem rendelkezik felületi biztonsági ragasztóréteggel. A Samsung Galaxi S4 kijelzőjét a fogzománchoz koccintva egyszerű műanyag hangot hallat pedig gorilla 3-as. 

A Sony Z1 Compactom szintén valami kemény kijelzős de erre ráhúztak egy erősen karcálló műanyag fóliát így a fogamhoz kocogtatva műanyag érzet van.

Az üvegpohár egészen másként szól ha nekikoccan a fognak.

Előzmény: liszi702 (36610)