juhosttt Creative Commons License 2014.09.01 0 0 596

Az én elvem az, hogy amíg nem fordul termőre, addig több, és lehetőleg felszívódóval is szórni, mert fő a biztonság.

Ha már termőre fordul, akkor viszont minél közelebb legyek az öko termesztéshez. Persze nem ellenőrzött bio gazdaság a cél, de ha megtehetem, hogy 3-5 helyett 1x-2x használok felszívódót már jó vagyok.

A teldorral meg vagyok elégedve, a rizling nyugati oldalon elkezdett rothadni, még időben észrevettem és szerencsére szépen megállította. De én tiuram granuflow-ot is tettem bele, mivel nem mertem kockáztatni. Ennek az évi ideje 30 nap. Mivel szept 30 előtt nem szüretelek, így soványan, de az évi idő be lesz tartva. Jövőre ezt is korrigálom, mert már a zsendülés közepette le fogom szórni csak teldorral. 

Viszont a baracknál a tiuram granuflow nagyon jó volt nekem. 

Viszont amelyik szőlő aszusodik, nem pedig ecetesre rothad (mint a f.rizling), attól távol tartom, hiszen azért a nagy kapálások közepette 1-2 aszuszem csak-csak jól esik.

Jövőre pedig elhasználom lemosó egy részére a nordoxot, de mindenképpen a champion adja majd a rezet, mert sokkal jobb a tapadása! Sőt meg merem kockáztatni, hogy még a ridomilnál is jobb (ezt nem jegyeztem fel pontosan, de jövőre ezt is fogom)

A kénnek meg marad szokás szerint a thiovit jet vagy a kumulus. (mind2 ugyanaz, évvégére pont thiovit volt kilós kiszerelésbe, év elején meg kumulus). 

Ami megint csak tanulság az idei évből, hogy rézből és kénből érdemesebb nagyobb csomagot venni, mint sok kicsit, mert év végére szépen megnyomja a pénzt a sok 200-300 ft-os tétel...

Amin még gondolkozok, hogy évente 1x, lehetőleg kis bogyós állapotban, mankocebbel (dithane m45) is permetezni fogok, hogy elejét vegyem az orbáncnak és egyéb nem kívánatos betegségeknek. Itt a fás részek is kapnak, nem csak a levélzet. Ez egyelőre terv, ezt még kicsit átrágom a télen, hogy ilyen formában van-e haszna, vagy sem.

Előzmény: szölőszem (592)