Minute998 Creative Commons License 2014.09.01 0 0 7979

Köszönöm az infókat. :)

Igazából a szállással kapcsolatban vagyok megijedve.

Egy ideje már keresgélek itthonról de az önálló lakásbérlés lehetősége az általad felsorolt okokból kifolyólag kizárt, colocationok pedig tényleg csak távol vannak, és még csak nem is olcsóbb.. 

A külkerületekben rossz a közbiztonság, és a bejárás plusz kiadás. :(

Tudsz esetleg olyan részleget javasolni ami megfizethető és közlekedés szempontjából még vállalható? 

Sajnos ez a lakásprobléma is egy azok közül a negatívumok közül amiket farapuci felsorolt.. 

A munkamorál tényleg katasztrófa, múltkor a vasútállomáson 3 kasszásra jutott 6 vevő, amit fél óra alatt sikerült kiszolgálni.. az éttermekben szemrebbenés nélkül behazudják, hogy sajnos nem értik mit mondok, akkor sem, ha az étlapon mutatom mit szeretnék.. a pénzfelvéttel nekünk is ugyanez volt, hogy előre be kellett jelenteni, az asszisztens vihorászva számolta le az összeget, arról a bankszámláról, amit pár hónappal előtte megnyitni sem akart, mert akkor éppen nem volt munkája az ismerősömnek... az én bankszámlám megnyitásakor rám akartak tukmálni egy telefonelőfizetést, amit úgy adtak elő, hogy ez kötelező egy sima mezei számlához... 

De ezeken én is egyszerűen csak túlteszem magam, amíg áthidalható. Engem is felháborít, de ez itthon is megtörténik rendszeresen. Egyszerűbb túllépni rajta és az energiámat valami építő dologra fordítani, mint mérgelődni valamin, ami ellen semmit sem tehetek.

A bizonyítványaim közül csak az érettségimet tettem le franciául, a szakmám magyarul van, de már igényeltem hozzá Europass kiegészítést franciául. Angolból csak nyelvvizsgám van.

Nem a végzettségemnek/munkatapasztalatomnak megfelelő munkák között keresgélek, hanem az egyszerűbb, alapmunkák között. Értelmes munkát külföldinek szerintem nem adnak, bár ezt még valahol meg is tudom érteni. 

Még egyszer köszi a kedvességet és a válaszokat. :)

Üdv,

Szilvi

Előzmény: tessloff (7977)