Két hónapja már voltam kinn, van adminisztrációhoz szükséges lakcímem, bankszámlám, telefonszámom
Akkor az az ezek szerint az egyik legalapvetobb adminisztracios reszt sikerult elintezni.
-Milyen alapvető papírokat kell felmutatnom munkavállalásnál?
Az allasinterjuk itt sem masok mint Magyarorszagon: diplomak, eletrajz, motivacios level, stb.
Miből kell hivatalos fordítás?
Ha jol vettem ki a diplomaid nagyresze mar eleve francia nyelvu illetve angol. Szerintem a kepzettsegednek megfelelo helyeken a szemelyzetisek nem fognak fennakadni egy angol nyelvu diploman...
Hogy működik a carte vitale megigénylése?
A carte vitale-t a jovendobeli munkaadod igenyli (o jelent be a hatosagoknak) Egeszsegugyben olvasgass errefele, eleg jol leirjak mikor hol mit tudsz intezni.
Kell-e hivatalos fordítás az anyakönyvi kivonatról?
Erre kaptal valaszt egy nalam aktivabb topiktarstol ;-)
- Itthon 4 évet dolgoztam le folyamatosan, jelenleg jogosult vagyok álláskeresési ellátásra. Elvileg unios tag lévén ez kinn is jár. Ennek mi a menete és milyen papírok kellenek?
Itt mindent megtalalsz szerintem.
Kiadó szobát és munkát keresek, minden megoldás érdekel.
Sajnos sem egyikben, sem masikban nem tudok konkret segitseget nyujtani. Kiindulaskent melo ugyben jard vegig az interim irodakat. A penzugyi szektorban esetleg a Defense negyed kornyeken probalkozz szerintem az ottani irodak szakosodtak erre a tevekenysegi korre. Szallasugyben Parizs belvarosat eleinte felejtsd el, mert egyreszt nagyon draga, masreszt nagyon nagy a kereslet igy a tulajdonosok nagy valoszinuseggel egy biztosan lenyomozhato, kezesekkel rendelkezo szemelyt fognak valasztani egy kulfoldi munkakeresovel szemben...
Sok szerencset!