Látom zsákutcába szaladtam, de most már nem hátrálok meg. 56-ot szívesen lezárnám én is, de még néhány megjegyzés.
Ha Kádárék nem alkalmaztak volna terrort, akkor valószínüleg évekig élt volna a remény és vele együtt a harc is. Ez évekre, évtizedekre elhűzódó polgárháborút jelentett volna. Gondoljunk csak bele, a puha diktatúráknak mindíg több nyílt ellenségük van, mint a keményeknek. Kinek lett volna jó ez? Vajon 500-600 halottal megúsztuk volna? Szerintem nem. Meglátszik, hogy közületek még sokan nem szagoltak puskaport a politika harcmezején. Aki kicsit is benne van ebben a témában, az tudja, hogy az elméletek, melyekkel Ti jöttök, nagyon messze vannak a gyakorlattól. Örülhetnétek, hogy Kádár vállalta az undorító feladatot. Ha ő nem így cselekedett volna, akkor valószínűleg a jó öreg Rákosié lett volna a hatalom és a bosszú lehetősége. (Egyébként ez lehet, hogy jobb lett volna. Egyrészt azért, mert becsülöm Rákosit, másrészt pedig örökre kiírtotta volna a jobboldalt Magyarországról:-))
Kirohanásaimra azért szoktam sort keríteni, mert egy kicsit undorítónak találom azt a humánus értékrendszerbe bújtatott agymosást, ami ma itten a "civilizált" világban van.
Ígérem a következőkben igyekszek a kerekasztalnál megszokott hangnem írogatni, mert látom, hogy megint "szent teheneket zavartam szét".