Tisztítóakna lesz eleve a cső, amibe összegyűlik a 3 ág, ennek az alján össze tud gyűlni az esetleges kondenz víz, és nyilván ide fog lejteni mind a 3 ág terv szerint. Ezt egy kis szivattyúval simán ki tudom majd szívni.
A talaj nem tudom, milyen 2 m mélyen, de most nyáron volt szerencsém egy dugulás miatt kiásni a csatorna csövét egy szerény 6m-es szakaszon, és kb 1.2m mélyen már porszáraz, enyhén darabos valami jött ki, nem vagyok geológus. De nem agyag, az tuti. Víz ott már nincs, pedig idén esett bőven, ez van, ahol jó, van, ahol nem jó, de összességében inkább jó. Nedves volt a talaj felső kb 50cm-en maximum.
Tudom, értem én, h ezt nem lehet így látatlanul megmondani, h jó lesz-e, vagy sem. A kecó egyébként folyamatos felújítás alatt van. Tetőtérben 30-40cm vastag kőzetgyapot van, most már mindenhol 3 rétegű ablakok, lennt passzív házasak a gyártó szerint (a fenntieket pár évvel korábban tettem be, de az is 3 rétegű, de csak ~70mm széles a tok). A fal 38-as tégla + 5cm dryvit, de erre fog még kerülni 10-12cm grafitos. És tényleg a legnagyobb melegben van bennt 25-26 fok (amikor hajnalra is csak 20 fokra hűl le), azért gondoltam, h minimális rásegítéssel ez pár fokkal lejjebb vihető. És ugye egy ilyen szűrt levegővel történő szellőztetés az sokkal több, mint egy szimpla klíma, nem is beszélve a vellany fogyasztásról.