pannaszofi
2014.08.27
|
|
0 0
7959
|
Szerintem annak nincs reális értékítélete aki csak szidalmakat tud szórni egy országra ahol él. Az arab helyzet megint egy másik történet. De ez nem az én külpolitikám. Ráadásul nagyon sok francia(aki tényleg francia) van azon a véleményen hogy hiba és túlzás. Én is egyetértek vele. 3 gyereket nevelek, a férjem dolgozik én dolgozom. Az iskolába reggel hozza a sok arab csaj a gyerekeket úgymond "köntösben"(nem tudom mi a neve annak a ruhának) és nem úgy néz ki hogy bárhová is sietne dolgozni. Ha ez az ország tűri, hát mit csináljak. Magyarország meg tűri a roma túlkapásokat. Belőlük meg otthon van sok és élősködnek az államon. Segélyt csak ők kapnak a magyar családoknak meg halom papírral kell bizonygatniuk a rossz helyzetüket. Na akkor melyik ország és miért is rosszabb?!
Nekünk itt nem szemétdomb. Jobban élünk, van munkánk, megfizetnek, megbecsülnek. Különösen az én helyzetemet ha figyelem. Magyarországon senki nem állt szóba velem amikor melót kerestem. Ugyan 3 gyerek, 1 mindig beteg stb stb. Itt dolgozom. Szinte attól a pillanattól, amióta itt élek. Egyre több munkám van! Hát nekem ez jó! A gyerekeim már 2 nyelven beszélnek!!! Ez is jó! Korrekt orvosi ellátást kapunk és ingyen!!! Vagyis fizetünk érte persze, de a munkaadóink is hozzájárulnak. Magyarországon is fizettünk érte mégsem kezelte ingyen a fogorvos a családomat és engem! Vagy ha igen na az olyan is volt. Nem kaptam ingyen a gyógyszert amikor betegek voltak a gyerekek. Itt nem fizetek érte!!!! Mondom még egyszer! Persze fizetem a biztosítást és a mutuelle-t(hozzáteszem a mutuelle nekünk havi 20 eur az egész családra és nagyon magas a térítési aránya, de ez céges a férjem cége is hozzájárul). A fiam szemüveget hord! Magyarországon 1000 ft jóváírást adtak ha az orvos felírta a szemüvegét receptre. Itt 0 eurot fizetek ha szemüveget rendelek neki. Pedig közel 300 eur egy szemüvegkeret plusz lencse. Fizeti a securite sociale és a mutuelle!
Sorolhatnám még, de minek! Te egy szar országban élsz ezt gondolod. Én meg teljesen másképpen tapasztalom!
Szép napot mindenkinek!!! |
Előzmény: farapuci (7958)
|
|