TINTUS Creative Commons License 2014.08.17 0 0 1980

A recept nem az enyimé és fogadalmat kellett tennem, hogy nem osztom meg. De ne csüggedj írd be a keresőbe és rengeteget találsz.

 

A zasszony épp túlgondolta a receptet mert zellert is főzött bele......nem kellett volna. Jó lesz paradicsom leves vagy mártás alapanyagnak ! 

 

De azért találtam másikat amit szabad  küldenem. Próbálkozz Te is :

 

       

      Ketchup recept

     

Ha egy kicsit keletiesebb ízvilágúra szeretnéd készíteni, nagyon jól áll neki a gyömbér és a koriander, próbáld ki ezekkel is!

Hozzávalók:

  • 2 kg hámozott paradicsom
  • 1 fej édeskömény - elhagyható
  • 1 szárzeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 2 darab szegfűszeg
  • 2 dl vörösborecet
  • 1/3 bögrényi - 2,5 decis - barnacukor
  • olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:Két óra.

Elkészítés menete:

A paradicsomokat szabadítsd meg a héjuktól, ehhez a legjobb, ha egy percre forró vízbe teszed őket, akkor hamar ledobják. A többieket tisztítsd meg, darabold fel, és tedd egy mély, vastag falú edénybe - a fokhagymát és a bazsalikomot kivéve - , a só és némi olívaolaj társaságában. Főzd alacsony hőmérsékleten így 10-15 percig, időnként átkeverve. Ezután add hozzájuk a paradicsomokat és másfél bögrényi vizet.

Keverd át az egészet jó alaposan, majd főzd puhára az összetevőket. Ha ez megvan, add hozzá a bazsalikomot, némi frissen őrölt borsot, és egy botmixerrel pürésítsd az egészet simára, majd jöhet bele az ecet és a cukor is.

Ezek után forrald tovább, amíg a kívánt sűrűséget el nem éri, majd kóstold meg, és utólag még fűszerezd, ha szükséges. Már nincs más hátra, mint sterilizált üvegekbe kiadagolni, jól lezárni, és időnként elővéve jól elfogyasztani. 

Előzmény: fretty5 (1974)