szölőszem Creative Commons License 2014.08.16 0 0 543

Beer Monster: Várjuk azoknak a fajtáknak a listáját amelyekről tudod,hogy rezisztensek.Én 3-4 fajtát tudok/ez nem azt jelenti,hogy nincs több/,a kisbogyójúak:Romulus,Reliance,Himrod.

Közepes bogyójú:Vénusz,nagybogyójú:Arsenevskij.

Én a magnélküliekkel úgy vagyok,hogy attól függ,mire akarom hasznosítani:ha mazsola készítésre,akkor elég egy-két kissebb bogyós fajta.Pl.Himród/speciális málna aromával/,vagy Reliance/24%-os cukorral/,vagy Romulus/ananász-eper ízű/.Ezek mind rezisztens fajták.

A közepes bogyójúak közül a szintén rezisztens Vénusz,a finom aromájával,és a csodálatosan szép

óriási levelével,vagy a majdnem rezi USA Jupiter/ami nekem sajnos még nincs meg/.

Ha meg "evésre"is akarom hasznosítani,akkor az előbb említett közepes bogyójuakon kívül a rezisztens

Arszenevszkijt tartanám meg a tekintélyt parancsoló 19x40-es méretével,és12gr.-os súlyával.

Ugyhogy én a kb.20 fajta magnélkülit erre a néhány rezisztens fajtára fogom lecsökkenteni.

Ez nem azt jelenti,hogy a maradék 17 fajtát kidobom.Ha már megvannak,letesztelem őket,mert nem hiszek a fajta leírásokban,amit a betegségekről írnak.