Sziasztok!
Régóta foglakozom már zenekészítéssel, de eddig csak és kizárólag szoftveresen dolgoztam! Most viszont elérkezettnek látom az időt, hogy vásároljak egy MIDI billentyűzetet, mert elég régóta érzem a hiányát! A témában otthon vagyok, mindössze abban nem, hogy milyen eszköz lenne nekem jó. Megvan viszont az összeg, amit rászánnék és van is két típus, amit kinéztem! Tudnátok segíteni nekem, hogy melyiket? Természetesen nem ragaszkodom ezekhez, a van más ötlet hasonló árban, akkor jöhet. Én 61 billentyűs cuccokat nézegettem. Az egyik a kiszemelt a Korg Microkey 61. Szimpatikus, sok infót találtam róla, ismerem a márkát. A másik pedig az ESI Keycontrol 61 XT. Ez szimplán azért jön be, mert a hangkarim is ESI (Maya44). Így akkor az anyagi keret is világos (50ezer). Ennyit tudok rászánni a bulira. Mit tudtok mondani nekem? Esetleg mást ajánlani, ami ugyan ebben az árban van, de jobb, stb…
Fontos kiemelnem két dolgot. 1: nem élő előadásra lesz használva, csak és kizárólag szoftveres, itthoni zenélgetős dologra. 2: kell nekem egyáltalán a 61 billentyű? Én abból indulok ki, hogy amiket használok vst programok, alapban ennyit jelenítenek meg és elég nagy tartományban dolgozom, ezért gondoltam, hogy lehet, kevesebb billentyűs dologgal bajban lennék. Vagy ezzel el vagyok tévedve? A szoftveres dolgokkal nem volt gond, de hardveres vonalon még kicsit buta vagyok, ha baromságon agyalok, kérlek, ne oltsatok le! Előre is köszönöm a segítségeteket! :)