gomba2008
2014.08.14
|
|
0 0
1954
|
Nekem még ez is bonyolult. Semmit nem cifrázok, szeretem az egyszerű megoldásokat. Befőttet kb. ugyanígy szoktam. A gyümölcsöt nyersen üvegekbe teszem, rászórom a cukrot, felöntöm vízzel, csavaros tetőt rá, és a gázon egy nagy edényben dunsztolom valameddig. Amíg úgy nem döntök, hogy jó. :) Másnap szoktam én is a fazékból kivenni, és mehet a helyére. Ezt még nagyanyámtól tanultam, nekem ennél egyszerűbb nincs.
Valóban csak az romlik meg, ami rosszul zár, de szintén ilyen fejreállítós módszerrel ezt még dunsztolás előtt ellenőrzöm.
A lekvárféléket meg többnyire nyersen szoktam, de akkor abba natrium benzoát kell. Nyilván a semmitől nem fog elállni. Vagy hőkezelni kell, vagy tartósítani. |
Előzmény: Deryan (1940)
|
|