Nemtom...nekem fél óra/1óra az egész. Megmosom és bele a botmixert. Utána egy egyszerű drótszitán átkavarom fakanállal. Nem csinálok valami hűde nagy passzírozást, minek? Van annyi paradicsom, mint a nyű. Nagyjából átnyomkodom, hogy a magja ne főjön bele, de azt is el tudom képzelni, hogy még ez a fázis is kimarad.
Utána felfőzöm, előszedem a már kimosva elrakott üveget, beleöntöm forrón, oldalára fektetem pár percre, oszt kész. Ez kb. 1-2 liter, attól függ, mennyire akarom sűríteni. Amikor nagy a meleg, semennyire. Ha ezt naponta megismétlem, akkor sem élem a konyhában az életem, és mellesleg közben még aznapra meg is főzök, ha szükséges.
Mindent ilyen kis adagokban szoktam, pont azért, mert az ember az életét elunja 30 kilóval mire végez. Éppen elég volt nyár elején a cseresznye, és a meggy. Abból ugye egyszerre jön le sok, mert nagyjából egyszerre érik be. A paradicsom jól viselkedik, naponta van 5-6 kiló. Ez persze még csak a koktél, később a nagy, húsos fajták jönnek, azokat sülve szoktam eltenni.