Szia!
Köszi a reakciót. Nos, az van hogy az M3-ban belül van egy SD kártya. Ezen van az OS, a preloaded factory hangszínek stb. Feltételezem hogy mint a mai mobilteláknál itt is rajta van gyárilag a driver is, mivel bedugtam a gépbe (egy vadi új laptopra) rögtön elkezdte felismerni, telepíteni és utána a később feltelepített M3 editor (melyet már a webről szedtem le a Korg support oldaláról) is megismerte. A midi devices fülön (system/preferences alatt) meg is jelent a kiválasztható M3 driver, de ennek ellenére nem kommunikált.
Ekkor jött az ötlet amit Te is javasolsz, töltsük le a legújabb drivert is, mivel a hangszert mikor legyártották, még biztos a 0. verziós drivert rakták rá a belső SD kártyájára.
Fel is tettem, és látszólag fel is települt hiba nélkül, erre most az M3 editor már semmilyen midi devicet nem talál (a korábbi M3 sem választható) és ezt küldi errorként:
???
Van itthon egy kis microX is, annak is feldobtam a gyári editorát, az meg vígan megy ue driverrel, miután ott is sikeres eszközfelismerés történt a csatlakoztatás után ennek előtte. Relytély én mondom!