Na végre ide értem.
A kenyérsütőben dagasztok sz kb. 1/2 óra utána megy a kelesztő tálba, amit vékonyan beolajozok. /akármilyen tál megfelel csak legyen fedele./
Ott 30 perc kelés után kicsit a tálban átforgatom, még 30 perc kelesztés, utána megy a sütőpapírral kibélelt formába. Mikor abból már kipúposodik, papírral együtt átemelem a jénaiba ekkor kapcsolom be a sütőt, 220 fokra. mielőtt a kenyeret beteszem meg spriccelem hideg vízzel, a kenyeret, és a jénai tetejét is.
50 percig sütöm rácsra teszem, megint megszórom vízzel attól fog ilyen szépen megrepedezni.
persze lehet rövidebb ideig sütni de mi így szeretjük.
A kenyér sütőben sütés nálunk se vált be ez a módszer nekünk nagyon jó, legalább tíz éve így sütöm boltit nem veszünk.