blackbile Creative Commons License 2014.08.10 0 0 2951

Sziasztok!

Tegnap meg ma kifestettem a konyhát Hérával 2 rétegben. A plafonon tapéta van.

Az északi falon, az E gerendák indulásánál szép penész-szerű folt volt. A tegnap esti lekenés teddy hengerrel sajnos nem sokat segített, mert egyfajta sárgás, vajszínű folt ott maradt, az első réteg előtt is hasonló színű, sőt ugyanolyan volt. Magyarul nem segített semmi.

Reggel egy gyors glett bekeverés 0-30-as Rimano, majd vékonyan ráhúztam a vajszínű részekre. Dél körül jutottam el a plafonig, megkapta az 1. réteget a glettelt rész, DE ez után is látszódott ugyan már halványabban a vajszín.

Kissé ideges lettem. 3 körül már nem akartam húzni az időt újból rámentem a glettelt rétegre, amely eredménye nem lett így sem tökéletes, de halványult a sárga szín. Mit csináltam rosszul, mi lehet az az anyag, amit nem fed be a diszperzit 2 réteggel sem? 

Lehet, hogy a tapéta alatt annyira penészes, hogy ez üti ki a festéket és még a friss festést is megszínezi?

Találkoztatok már ilyennel?

Az utolsó ötletem drasztikus és brutális egyben: szikével körbevágom a elszíneződött foltokat, feláztatom azt a tapétarészt, leveszem finoman, rákenek egy szintbehozó glettréteget és 2x ismét lekenem.