-balu28- Creative Commons License 2014.08.08 0 0 1893

10+ éve sütöm itthon a kenyeret, a boltit már meg sem esszük. Az utóbbi években Limara receptje alapján, szerintem nem bonyolult, nem teszek bele sem burgonyapelyhet, sem aszkorbinsavat azokból, amit ő javasol.

Fontosabb szempontok lehetnek: ha kenyérsütőgépben dagasztunk, a tetejét hagyjuk nyitva, mert alulról valamelyest fűt a gép. Ha vége a 20 perces dagasztásnak, vegyük ki, ne abban kelesszünk tovább. 20 perc után érdemes kicsit átgyúrni a tésztát, csak annyira, hogy a sikérszálak ne szakadjanak szét. Újabb kb.  1 óra után a levegőt ki kell nyomkodni a tésztából, megformázni, formába rakni, újabb kelesztés után bevágni és lehet sütni. (Szóval 4-5 órácskát el lehet szórakozni egy kenyérrel, de már rutinból megy, az előre tervezés is. :) )