rayden01 Creative Commons License 2014.08.05 0 0 7009

Sziasztok!

Hozzáértők segítségét kérném!

Pug 607 2.7 hdi tulajdonos vagyok. A hétvégén az autópályán kiírta, hogy kevés a hűtőfolyadék. ekkor még azt gondoltam, hogy megállok a következő kihajtónál, és megnézem mi van, max utántöltök. Azonban kb 1 perc elteltével újra kiírtam, és hihetetlen gyorsan felment az olajhőfok is, meg a vízhőfok is maximumra és ki is írta a kocsi, hogy a motor túlmelegedett. Szóval a következő kihajtóig sem tudtam elgurulni. :( Az utolsó hibaüzenetnél nem mertem tovább erőltetni a dolgot, ezért gyorsan megálltam és leállítottam a motort.  Amint felnyitottam, hatalmas gőz jött egy műanyag alkatrészből. Egy kis lapos kerek cucc, amin keresztül folyik a hűtőfolyadék és egy kis vékony cső jön ki a tetején. Ez a kocsival szemben állva a bal felénk eső sarok felé van a motortérben, felül. Ez a kis ufo formájú cucc gyakorlatilag a ragasztás mentén ketté vált. A mellékelt képen a 3. számú kütyü amiről beszélek (a leírás szerint radiátor vízbemenő csatlakozó bal). Ott ment el az összes víz. A kérdés, hogy ettől, azaz ha túl későn állítottam le a motort, akkor károsodhatott-e a motor? Vagy ezek már elég okos kütyük ahhoz, hogy ha károsodásig nyomtam volna akkor leállította volna magát? 

Amúgy is most ment volna a szervizbe egr szelep cserére, meg olajcserére és szűrőcserére, szóval azokat mindenképpen cseréltetem. A másik kérdés, hogy ilyenkor a történtek miatt kell mást is átnézni a motorban, vagy ennyitől azért még nem lesz gond és bírnia kellett a történteket?  

Előre is köszönöm a segítséget!

Tibor