Ál Néven Creative Commons License 2014.08.04 0 0 24

Sziasztok !

Sikeresen megvolt a kuplungcsere ... életemben nem káromkodtam ennyit .. :)

Először is azon agyaltam , vajon miért nem érkezik innen segítség ... nem az " ilyen " közösséghez vagyok szokva ... de, ha nem , hát nem, egy " kuplungozás " nem fog megállítani ! ( A munka felénél én is azt mondtam: inkább szervizbe vittük volna ... :)  ) 

Nem voltam még a kocsi alatt ezért nem is tudtam mi vár rám . Bőszen felkészültem torx és imbusz kulcsokból, de meglepetésemre egyiket sem kellett használni. Volt cserébe rengeteg 18-as, dugó és villás.

Igazából nem nevezem nagyon nehéz melónak, a levétellel különösebb gond nem is volt viszont a visszarakásnál sok a szívás... nekem a féltengelyekkel volt igazán gondom ... szétszedésnél a legkönnyebben a belső csukló bontásával haladtam, de akkor még nem gondoltam, hogy visszarakásnál mindkét oldali futóművet bontanom kell.

Egyébként a csavarok, anyák " jól jöttek " semmi " agresszió " nem kellett . Most van egy tökéletes kuplung az autón ... Összerakni viszont még nem tudtam ...elég gyakran hagyott egy-két olajfoltot az udvaron, de mivel számottevő fogyás nem volt ezért nem agyaltam rajta csak toltam alá egy lemezt s kész : mondván , majd úgyis szedem szét, akkor megnézem .

Szomorúan vettem észre, hogy a motor " minden létező " helyen meg volt bontva ...mondjuk akár ez lehet jó is .. :) de az , hogy sok helyen olajos a blokk nekem nem igazán tetszik . S ami a lényeg, hogy az olajteknőn csepegett le az olaj s ezért azt vettem szemügyre. Megtörlés után megint gyöngyözött s az egyébként elég rozsdás ?? lemezt elkezdtem kapargatni, drótkefézni .. s mit látok : egy lyuk ... az olajteknőn ... jó, akkor az is lejön . Aztán olyan mint a szita ... ( Ilyet a 75-ösöm tankján láttam utoljára .. :) ) .

Mivel kell a kocsi ezért egyenlőre javítva lesz . Műgyanta+üvegszövet csodákra képes .

Szóval, volt rá két nap: másodmagammal, tűző napsütésen, egy tálca sör segítségével simán megcsináltuk .. :) ..

U.i.: Nem az enyém az autó, hanem az öcsémé ... Ő Alfából ült át , én pedig nem ülök át semmilyen másikba ... :)