Az én csalamádém
2,5 kg uborka /lehet cukkinivel vegyesen/
1,7 kg káposzta
1,7 kg hagyma
2 kg paprika
13 dk só
7 ek. cukor
6 m.k.Na benzoát
6 m.k borkén
3 m.k timsó
4 dl 10%-os ecet
A hozzávalókat összekeverem, másnapig áll. Utána üvegekbe töltöm, a saját levét ráöntöm lezárom
Télen felnyitáskor isteni illata van nem beszélve az ízéről. Nem csak savanyúnak használható, hanem átmosva különféle saláták alapja lehet, majonézes öntettel,
olajos ecetes mustáros öntettel esetleg valami sonkával dúsítva, lehet hozzáadni vörös bab konzervet. A felhasználásnak csak a fantázia szab határt.
A hozzávalók arányár tetszés szerint lehet változtatni , más mennyiségnél ez a 8 kg hozzávaló lehet az alap ennek alapján lehet átszámítani a többi hozzávalót.
Nálam minden évben más a mennyiség mindig a maradék paprikából uborkából készül és aszerint számolom át.