Helló, András vagyok, Erdélyből írók.
Nagyjából végig olvastam a fórumot (90%), jó a hangulat, tetszik. Sok mindent tanultam tőletek, köszönöm.
A felmelegedés következtében, itthoni tájakon, ahol eddig remélni se mertem, úgy néz ki, hogy terem a kajszi. Tőlem 8km egy ismerősömnél már érik egy típus(nem tudja milyen), én közelebb vagyok a hegyekhez, de a MK jól viseli, nem termett, de nagyot nőtt, most két éves. Van 26 gyümölcsfám ezek közül egy kajszi, bővíteni szeretnék 6-ra. Leírásaitok alapján már döntöttem, 3 bergeron, 1 harlayne, és egy orangered lenne a további kertlakos.
Egyelőre bergeront tudnék beszerezni (még nem tudom milyen alannyal), és szeretném ráoltani egy jobb alanyra, én szeretném elkészíteni a fáimat (oltani, szemezni tudok)
Nálunk bőven található fehér szilva-, vörös szilva-, besztercei szilva- és mirobalán alany. A föld kötött, agyagos, enyhén homokos, a szürkepala réteg kb 1,5-2 m-re található, talajvíz egy-két ásónyom késő ősszel, kora tavasszal, nyárára visszahúzódik 1m-re. Az alma(MM106 alany), körte(vadalany) ennek ellenére jól bírja (csodálkozom, igaz a legtöbb fa még csak 3 éves)
Ha lenne ajánlat szívesen fogadnám.
Köszönöm
Bocsi ha kétszer jelent meg, elsőre úgy néztem, nem sikerült.