Autóbérlés:
- Bankkártyákat tényleg sok országban nem szeretik, könnyebb beterhelni a hitelkártyát káresemény stb. kapcsán
- Arra szerintem figyelni kell, hogy a napi költési limit kártya beállítás ne blokkolja a fizetést/kaució lehívást (főleg ha valahol 2000 EUR-t is beterhelhetnek)
- A tapasztalatom alapján a nagyobb autókölcsönző társaságokkal (Avis, Budget, Hertz) nem volt gond és jó árakat ki lehet fogni velük is, itt érdemes lefoglalni és ott a jobb nevűeket választani www.autoeurope.it .
- Ráadásul az Avis (és így a Budget is) európai ügyfélszolgálata Magyarországon van (e-mailes panaszkezelés), így talán könnyebb a problémás esetek ügyintézése
- Biztosítást pluszban én csak neccesebb területeken szoktam kötni (pl. Szicílián igen, Szardínián/Puglián nem), főleg mert néha drágább a biztosítás maga, mint az autóbérlés
Távolabbi földrészen nekem volt olyan tapasztalatom, hogy lehúzták papíros módon a hitelkártyát (mint régen a taxikban), üres összeggel és írd alá... ez volt a biztosítékuk. A nagy nevű autókölcsönzőknél is, tehát bele kellett menni ha kellett a bérelt autó (és védeni magadat a kártya költési limit beállítással). Szóval vannak még rosszabb opciók is :).