Film,amibe véletlenül szaladtam bele,de nagyon tetszett és nem bántam meg:
Tegnap az RTLII-n volt este 23 órakor, a főcímet láttam:A méhek titkos élete.
Erőszakos jelenettel kezdődött, egy férj próbálta megakadályozni,hogy felesége elhagyja, 3-4 éves kislányuk is jelen volt és egy puska (pisztoly?),ami persze elsült. Ekkor még nem gondoltam,hogy én ezt látni fogom, de miután megfürödtem, felélénkültem, nem tudtam elaludni és végignéztem, nagyon jó döntés volt! Az a 20 perc maradt ki az elejéből, amit a fürdőszobában töltöttem,de még így is érthető és megható a történet. 60-as évek, amerikai Dél, polgárjogi mozgalmak a háttér. Az elején látott pici lány már nem olyan kicsi,14 éves kamasz, aki szinte semmit nem tud meghalt édesanyjáról, szeretetlen légkörben él apjával. Miután a padláson talál néhány holmit a mamájától, elindul, hogy többet tudjon meg róla. Egy kisvárosban köt ki, méhészkedéssel foglalkozó feketebőrű nővérek fogadják be. Tovább nem mesélem... Érdemes megnézni. (Szereplői többek között:Dakota Fanning, Queen Latifah,Paul Bettany) Megjelent könyvben is,mint a neten kutakodva kiderült : Sue Monk Kidd az írója a regénynek.
Azért írtam ilyen hosszan róla,mert valahogy érdekes,hogy egy ilyen jó, gondolatokat ébresztő film csak véletlenül kerül az ember szeme elé...