Sziasztok!
Én múlt héten nyitottam a Gránitnál számlát. Remélem jó lesz. Ez tűnt a legkedvezőbb ajánlatnak. A számlavezetés és egyéb költségek mellett nálam az is sokat nyomott a latba, hogy elég jók most itt (viszonylag) a betéti kamatok.
Egyébként az Erstétől jöttem át. Kerek 5 évig volt náluk a számlám, előtte meg a K&H-nál 8 évig.
Az Erstenél betelt a pohár. Az még hagyján volt hogy folyamatosan emelték a számlavezetési díjat, legutóbb most júliustól elég pofátlanul 30%-kal. De pár hónapja volt, hogy a bankbetétemre lefelejtettek kamatot fizetni. Külön be kellett nyújtanom egy írásbeli panaszt, amit elbírálva végül mégis kifizették a kamatot. De mi van akkor ha én ezt nem figyelem és nem számolok utána minden alkalommal?!
A másik: szintén mostanában történt. Kaptam egy fenyegető levelet a banktól, melyben közölték, hogy egy 2012-ben fizetett betéti kamatot le fognak vonni az egyenlegemből, mert egy akkor hatályos hirdetményt most másképp értelmeznek, ezért a mostani értelmezés szerint tévesen fizettek akkor két éve.
Ezen kívül kb fél oldalban részletezték, hogy hogyan fognak beperelni, ha erre (pár ezer forintról volt szó) nem nyújtok fedezetet a számlámon.
Ez milyen eljárás már?! Ezek után már nem tudok megbízni az Ersteben. Bármikor kitalálhatnak valamit, ami miatt fizetnem kell. De ők bármikor büntetlenül elfelejthetnek fizetni. Még csak annyit se mondanak, hogy ja, bocs. Bármikor emelhetik a költségeket.
Remélem a Gránitnál nem lesznek sűrűn ilyenek. Kis bank, az tény, de valahogy nekem is szimpatikusnak tűnik.