Sziasztok,
a helyzet a következő: ma tudtam meg, hogy khr listás vagyok, pont mielőtt lakást akartam venni. A khr listára úgy kerültem fel, hogy van egy még élő diákhitel szerződésem (azaz még tanulok, és még utal is a DHK), és soha egy árva darab papírt nem kaptam arról, hogy bármit fizetnem kellene (mondjuk tény, hogy én sem érdeklődtem róla, hogy kellene-e előtörlesztenem, de mindenhol az szerepelt, hogy azután kell a törlesztést elkezdeni, miután befejeztem az iskolát / elértem a 10 félévet / elértem a 35 éves kort, ezekből egyik sem történt meg). Természetesen akarok fizetni, és eddig sem merült fel, hogy nem fogok akarni, egyszerűen a kutya sem kérte.
Igen, tudom hogy az van a honlapjukon hogy a khr előtt küldenek írásos értesítést, de nem küldtek, vagy ha igen, az nem jutott el hozzám.
Szóval derült égből hidegzuhany... mivel minimális valószínűségét látom annak, hogy töredelmesen magukba szállnak, belátják hogy tévedést, és azonnal törölnek abból a vacakból, én pedig nem tudok még 5 évig várni, a következőt találtam ki:
A verzió: keresek valakit, aki felveszi helyettem a hitelt, és kifizeti. Én minden hónapban befizetem a hitelt, + adok neki valamennyi pénzt havonta, kompenzálandó a "szívességét".
B verzió: keresek valakit, aki ad nekem 7 000 000 mft kölcsönt, cserébe fizetem a banki kamatokat, olyan mindegy, ki jár jól alapon. Aránylag hosszú távú befektetésnek szerintem elmegy, és gyakorlatilag kockázatmentes. Aki hajlandó bevállalni, az sokkal jobban jár, mint a befektetések többségével, és gyakorlatilag kockázatmentesen. Havi 80 ezer körül tudnék biztonságosan bevállalni részletként, mondjuk 12 évig, + karmapontok.
Dolgozom, hitelképes vagyok, igazolni is tudom, és ha nem lenne ez a vacak, a bankoktól is kapnék pénzt.
Érdekel esetleg valakit? Valaki ismerősét, vagy annak a szomszédját? :) Maffiát ha lehet, kikerülném, bár tulajdonképpen nincsenek előítéleteim. (Ha lehet ne töröljétek, tényleg bajban vagyok most, a dolog ultrasürgős, és semmi illegális nincs benne, ez nem hitelezési tevékenység).
Köszi.