Sziasztok,
A mai nap folyamán majdnem meghaltam: egy barom szemből előzött egy teljes kocsisort kanyarban, emelkedőn, záróvonalon. Csak a szerencsémnek/reflexeimnek, és az autóm manőverezhetőségének köszönhettem hogy megúsztam. (Lancer GLXI-m van)... Rádöbbentem hogy a feleségem is ugyanezen az útvonalon közlekedik, a kislányunkkal, egy swifttel, nulla rutinnal....
Arra gondoltam hogy második autónak vennék egy Terrano-t, havi ~200 km-t tenne meg... Lenne persze benne sok 3-4 km-es út is, néhány 15-30 -km-es, meg ezzel mennénk nyaralni - jó messzire, sok csomaggal. (Ezért nem vennék benzinest...)
Természetesen nem csak a méretei miatt vennék 4x4-est: Hegyen lakunk - az erdő szélén , és télen elég' para a hazajutás ha leesik a hó...
Terrano I-et szeretnék, nekem ez a kockaforma nagyon bejön (lehet hogy kapuzárási pánikom is lett? :D )
Lövésem sincs arról hogy mennyibe fájna egy ilyet fenntartani...Eddig csak a fenti két autóval van tapasztalatom...
Van valakinek valami listán összeszedve hogy a kopó alkatrészek mennyibe kerülnek, és honnan lehet beszerezni? Vagy valami támpont hogy "normál" használat mellett mennyibe fáj egy ilyen dögöt fenntartani?
Sajnos nem találtam szinte semmit hozzá a neten - és semmilyen tapasztalatom nincs terepjárókkal ...
Ilyenek érdekelnek mint: futómű alkatrészek, szűrők, olajcsere, téli/nyárigumi szett, esetleg sárvédő/javítóívek, izzítógyertyák stb...
Thx: