beetee Creative Commons License 2014.07.23 0 0 1724

Ahogy szeretnéd, de ez pl. elég egyszerű lesz:

A  leveleket csíkokra vagdalva sós vízben blansírozom.

Főzök darált húsból egy hosszabb lére eresztett pörköltet.

Rizst félig megfőzöm sós vízben.

 

Fogok egy tepsit/jénait... belerétegzem. Alulra rizs, rá a hús, rá a mángold, rá egy csomó tejföl. Sütőben átsütöm.

Lehet variálni. Pl. még sajt is rá...

 

Levélnyélre: tisztítva, arasznyi darabokra vágva azt is sós vízben megforralom. Tepsit kibélelek velük, és le lehet önteni fűszeres, sajtos-tejfölös masszával, hogy azért itt-ott kilátszódjanak. (a besamelt nem szeretem, de azzal is jó) tehetsz még rá bacon kockákat. Ezt is össze kell sütni sütőben.

Előzmény: szentimrei_agnes (1723)