Szép napot :)
Olvasgattam a hozzászólásokat, vannak a tanulságosak is :) Nálunk is felkerült a napelem a tetőre, 20db 250w-os, és végre termel is :) Ahogy már itt többen utaltak rá, az időhúzás tényleg jól megy ebben az országban, de én nem panaszkodhatom annyira, hiszen decemberben kitaláltuk, hogy kell, persze fundamenta segítséggel, akik kb 5 hónapig húzták, az indítástól az utalást, aztán a vállallkozónál épp, kifogyott a napelem, újabb egy hónap, aztán az eonnál, órát nem talltak, még egy hónap... ez ilyen nálunk, ha hagyod, hogy menjenek a dolgok a saját útjain :)
Az a baj, hogy a napelemhasználók, csak nagyon kicsi, sajnos jelentéktelen százalékát tezsik ki a lakosságnak, így a cégek (áramszolgáltatók) nem is tartják fontosnak, hogy felkészüljenek belőle :( Például, én most arra keresem a választ, hogy ha kicserélték az órát, odavissza mérősre, meg termel a rendszer, akkor autómatikusan éves elszámolás lesz, vagy be kell mennem, intézni ezt is? Egyszerű kérdés, de csak hebegést kapok rá, mint ahogy arra is, hogy amiket kiküldtek csekkeket, júli, aug, azt még be kell fizetnem, vagy kuka? :)
A rendszer kb 2,3szorosát termeli elvileg, az eddigi fogyasztásunknak, hát a gázfőzőt cserélem indukciósra, és a maradég áramból, próbálok a fűtésre rásegíteni... na, ez sem egyszerű, mindenki a maga rendszerét dicséri, és csak az a jó :) Legyen okos za ember :) Ma a nagy felhős időben is, láttam 4650w-os pillanatnyi értéket :)