Törölt nick Creative Commons License 2014.07.19 0 0 1658

még ugyanazon a fán termett barack sem egyforma ízű, a passzírozás után feltett levet, miután hígítottuk, attól függően mennyire sűrű, beízesítjük attól függően mennyire édes vagy nem édes

ez azt jelenti, hogy közben kóstolgatjuk, ami elég hülye dolog, mivel forró ivólevet nyaldosunk, amit ugye aztán majd hűtötten fogyasztunk, de ez van

és ez ahogy már írtam mindenre igaz, még a só sem egyformán, sz, a cukor se egyformány édesít, a paprika nem egyformán csíp

a hagyma sem egyforma ízű

legyünk kretatívak és a kapott irányelvek alapján próbáljuk meg elkészíteni a nekünk tetsző ivólevet vagy befőttet, kecsapot stb.

anyósomtól kaptam egy uborka receptet, pontosan megcsináltam úgy ahogy elmondta, számomra ehetetlen volt, a következő adagot már másképpen csináltam, a következő szintén változtattam, és ez így megy 3 éve

ma már elmondhatom, hogy van egy stabilnak tűnő alapom, mármint receptem, aminek semmi köze a korábbihoz, és ezen már csak minimálisat szoktam változtatni,  főleg a cukor-ecet arány esetében ( az ecetek sem egyforma erősek hiába 10 % van ráírva)

uff,  én beszéltem :)

Előzmény: Andrea555 (1655)