A 4 legnagyobb internet es mobiltelefon szolgaltato: SFR, Bouygues, Orange, Free. A legutolso kicsit kilog a sorbol, mert nincs hagyomanyos ertelemben vett ugynokseghalozatuk (legalabbis csak nagyon keves) hanem a neten keresztul lehet bejelentkezni hozzajuk. A masik haromhoz becsattogsz es veszel egyet avgy husegszerzodessel vagy anelkul. Ezen az oldalon talasz egy gyujtemenyt azt hiszem a teljesseg igenye nelkul, de kiindulopontnak eleg lesz. A husegszerzodesekhez lakcimet igazolo papirost kernek, (gazszamla, villanyszamla stb) ha ilyened meg nincs akkor a szallasadod irjon egy papirt (declaration sur l'honeur) miszerint valojaban nala laksz, aztan kerni fognak meg egy RIB-et (Relelvé Identité Bancaire) magyarul egy bankszamlalszamot igazolo papirost ami a bankodnal kaphatsz, (ki lehet nyomtatni a penzkiado automataknal, vagy a csekkfuzetekben is szokott lenni, de mivel uj kliens leszel kerjel egy parat rogton a szamlanyitaskor az ugyintezotol, mert sok helyen lesz ra szukseged.
A munkahoz legjobb es legmegbizhatobb nethez ugy juthatsz ha otthonra beszerzel egy "box"-ot (egy modem egy wifi router-rel kombinalva) raadasul ez megoldja a hazatelefonalast is, mert M.o korlatlanul hivhato a boxxal egyutt jaro vezetekes telefonrol. Ehhez termeszetesen az kell hogy egy hagyomanyos alberletben lakj valahol.
Vasarlas:
tejföl - crème fraiche épaisse
turó - faisselle izre megkozeliti, de az allaga teljesen mas sokkal folyekonyabb
meggy - griottes letezik de meg is kell talalni szemely szerint tobb mint 10 ev alatt egyszer sem lattam...
gesztenyepüré - a klaszikus otthon kaphato kompakt verzioban meg nem talalkoztam vele csak mar habositott verzioban (mousse à la creme de marron)
háztartási keksz: izre a "casse croute"-nak nevezett keksz hasonlit hozza de meretben sokkal nagyobb
mák - pavot lehet kapni csak keresgelni kell egy kicsit
Bretagne-ban meg nem jartam, de vannak nagy homokos tengerpartok is ahol egyszerubb furodni mint a sziklas reszeknel bar a viz nem a legmelegebb ;-), latnivalok ugyben nezz at topikba ott most epp Bretagne-rol van szo.
www.free.fr/