Hát hogy a nyári lúd "okos" géneket adna, hát szvsz hülyeség. A kis nyuszómuszóvá nemesített törpe, oroszlánfejű, lógófülü nyulak is tudnak üreget kaparni, nem veszett ki teljesen a génjükből
Nekem nem sokszor volt libám, de simán tudták mi az ami jó nekik és mi az ami nem. Pl a paréjt, labodát nem eszik. A paprikafüvet csak úgy ahogy. Egyedül a pázsitfűfélék mennek ad libitum nekik. Szóval ha kihajtom a kertbe, a muhart és hasonlókat tarra eszik, a paréj meg ott fog ágaskodni... De nem engedem ki, mert ha a muhar elfogyik és leeszi a fákat akkor nem a liba, hanem én megyek víznek...
Na röviden tömören: A liba nem hülye, max az emberek nevelik annak! Bár az idei libáim valahogy kisebbek mint szerettem volna... Bár vmi búb féléjük is van... Egyre többet látom a búbos liba jellegű libaféléket.
Pár képet feltolok, hogy ne h azt higgyék h csak pofázok, de kacsát meg csak neten látok :)
ezek tenyészek, bár csak a tojók maradnak
a mini libák... ha nem nőnek őszig akkor fasírt lesz belőle...
japipapi-nak:
a selejtes kacsám jelenleg.
aki egy párt alkot egy hinny gácsérral... Plátói szerelem v mi a szösz, mert az egyik steril, a másik satnya...