juhosttt
2014.07.13
|
|
0 0
377
|
Hmm! Földrajz?
Futóhomok... A szél összehordott kisebb-nagyobb buckákat. A csaholyi határ több része is egy egész szép kisebb-nagyobb "domb". Ha nem a legjobb dombos helyent ment volna a főút, egy 400-500 méter hosszú kb 40 fokos lejtésű domb lett volna... Az már szép kis szőlő terület lett volna. (de mivel itt megy az út, így kettészeli) Van olyan is, ami hirtelen lejt, és elég alacsony a lejtése. Ott kisebb tereprendezés kellesz, mert a régi "öregek" nem foglalkoztak vele, hogy a föld közel 10%-a egy "öböl" ahova ép eszű ember v tereprendezést csinál, vagy nem tesz oda betegség fogónak semmit...
Mikor először voltam Tokajba és megláttam a tokaji hegyeket, hát nagyot csalódtam (igaz még nagyon kicsi voltam, nem tudom melyik részén voltunk).... Első benyomásom az volt, hogy ez csak egy nagyobb domb... Persze vannak azért jobban hegyre hasonlító helyek is (állítólag), mert itt a fórumon láttam szép képeket, de azért nem vágódtam hanyatt... Na mind1 a lényeg, hogy nem csak a kunsági sík vidékből áll az alföld, vannak azért jó adottságú dombocskák itt is :) |
Előzmény: Beer Monster (373)
|
|