Sz GazdaMa:Az e-mailt nem kaptam meg,mert az e-mail címem az előző beírásom miatt nem publikus.Talán a télen,vagy jövőre tervezek nyitni egy web-oldalt,ahol minden elérhetőségem és lakcímem rajta lesz,addig kis türelmet kérek.
Ezen a weboldalon tervezek leírni minden olyan csemegeszőlő fajtát/fényképpel/ami
nálam megtalálható,sőt ezenfelül olyat is,ami nekem nincs meg,de érdemesnek tartok
bemutatni.
Ugyanazt tudom elmondani amit az előzőekbem leírtam akinek itt a fórumban megígértem,küldök Líviát,gyökereset,vagy simát.De aki ezután szeretne Líviát,az már bizonytalan.
A Kodrianka egy új fajta, sokan nem ismerik.Nálam tavaly termett először.Akkor volt
3 éves a tőke.Már tavaly ritkítani kellett a fürtöket.Az idén rengeteg van rajta,
gyönyörű fürtökkel.Úgy tűnik,hogy nagyon jól ellenáll a betegségeknek./eddig 2 x
permeteztem bordói lé +kén/sárga kupakos/,és egyszer a mult héten Cabriol-al./
A háromszori permetezés az összes állományra vonatkozik.A mult héten azt írtam,hogy nincs benne betegség.ezt kissé korrigálom.A hazai oltványosoktól beszerzett fajtákban/Guzal kara,Husszajne,Muscat adda,Albert Royal,Emperor/
megjelent a lisztharmat,néhány levélen,és a gyengén kötött apró bogyókon.
A nem "hazai" beszerzésű fajtákon még mutatóban sincs semmilyen betegség.
Érdekes!Nem?Ezek közül is kimagaslóan jók az orosz ukrán és moldáv fajták.
Én csak azt nem értem,hogy az oltványosok mért nem érdekeltek a jó fajták elterjesztésében?Mindig csak egy két új fajtával bővítenék a választékot.
Ki tud erre választ adni?