Találtam egy gyöngyszemet :-)
www.berkenyepanzio.hu
Hagyományos sváb ételekkel hirdetik magukat. Én nem ismerem a sváb konyhát, de amit ott ettünk, az kiváló volt. Amit teszteltem a 3 nap alatt: ONKEL, rántott gomba, sztrapacska (ez biztosan nem sváb, viszont finom volt), sajtbundás, nagymama húslevese cserépedényben, berkina gyümölcsleves, mind bejövős volt. A gyerekem vadast evett sváb knédlivel (nagy vadas-fan a drága) és elégedett volt vele. Megpróbálkoztunk a menüvel is - 850 HUF - (legényfogó leves, aranygaluska), a leves itt elég gyengécske (tartalmatlan) volt, de az aranygaluska díjnyertes :-). Volt, aki menüben tökfőzeléket evett stefániával, és jónak minősítette (az ehhez tartozó leves sem volt nagy szám).
A berkina gyümölcslevest kétszer is választottam, azt nem lehetett eldönteni, hogy bio-gyümölcsből készült-e, viszont sűrű, tartalmas, és finom volt. A "sajtbundás" készítését a szakács kérésre be is mutatta, otthon az asszony el is készítette, és elég jól hasonlított az éttermire :-) "Emberes" adagokat kaptunk mindenből, egy jó étvágyú felnőttnek is bőven elég. Az ételek minőségével elégedett volt a csapat, (látszik, hogy a szakács szívvel-lélekkel dolgozik), pedig voltak a társaságban igen háklis egyedek is :-)
A saláták frissek voltak, bár volt, aki sokallta az öntetet (levet), mondjuk, engem nem zavart.
A kiszolgálás rendben volt, bár az ételek kicsit össze-vissza érkeztek (nem egyszerre kaptuk pl. a levest), de ez nem volt különösebben zavaró. Telt ház esetén azért lehetnek gondjaik a felszolgálással, de ez csak rosszindulatú feltételezés :-)
Van egy rendezvénytermük, ahol lakodalmakat is tartanak. Sajnos, elég korán zárnak (ha jól emlékszem 8-kor), de ez egy kis falu, ahol mindeki a tyúkokkal fekszik. Berkenye egyénként egy tip-top sváb falu, szépen rendben tartott portákkal. Néhány újgazdag is felfedezte, de ők egy kissé távolabb építette csilivili házakat (örök panorámával), tehát akkor sem zavarák a falu csendjét, ha esetleg megy a dajdaj.
Szerintem ide még bemegyünk, ha arra járunk, mert még néhány ígéretes ételt nem teszteltünk :-)