h.apci Creative Commons License 2014.07.10 0 0 1569

Pajtás, bocs, hogy bele-vau, de ez is csak babona. A bogrács anyagának az ízhez szerintem alapvetően semmi köze nincs (a hőelosztáshoz, leégésveszélyhez, tisztíthatósághoz, stb. igen, de az más kérdés). Én a kis házammal kaptam egy alumínium (!) bográcsocskát is, s az is szuper volt, pedig volt nekem akkor már két másik is, de valamiért azt kedveltem. A lényeg a megfelelő erősségű (lassú) tűz, s a megfelelő - kicsit nedves, jó ízt adó - fa, mert annak a füstjétől lesz igazán jó íze az ételnek, na meg persze a hozzávalóktól, s néhány technikai trükktől. Na jó, én csak kicsiben, max. 4-6 főre főztem benne, de nagyban állítólag az öntöttvasnak nincs párja (passz). De régen volt, talán igaz sem volt... :)

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (1564)