Nem rég volt a Tűzrőlpattant topikban ismét téma ez. Mármint melyik bográcsot válasszam....? kérdés.
Ott ez rendszeresen visszatérő történet.
Kivonatolva: Inox a legkönnyebben kezelhető bogrács, de nagy bográcsoló mágusok szerint nincs "olyan feelingje"
Zománcos: ha nem dobálod, és a zománc épp marad, akkor szintén könnyű kezelni, és szinte gondozásmentes, de szintén nem az igazi a fenti okokból.
Vas/lemez bogrács: kezelni kell minden használat után, mert rozsdásodhat, ennek már van hagyományőrző jellege... :)
Réz: alapvető hibája, hogy drága, azon kívül nem lehet benne sokáig tárolni az ételt, mert reakcióba léphet vele.
Öntöttvas: nem olcsó, nehéz(!!! leemelni, arrébb tenni...), kezelni kell, viszont jobb a hőelosztása egy kicsivel.
Tulajdonképpen mindegy melyiket veszed, a használatát kitapasztalod, és örülsz. Ha sokszor gondolod használni, akkor lehet érdemesebb a drágábbakban is gondolkodni, ha csak néha, akkor ... És szempont, hogy mennyire vagy lusta, mert ha a vasbográcsot nem tisztítod-kezeled és megrozsdásodik, akkor ugyan van esély helyrehozni, de arra is, hogy esetleg hamarabb kuka. Ne adj isten az étel is rozsdaízű lesz....