Törölt nick Creative Commons License 2014.07.10 0 0 1553

Hú, én a rozsdamentes vagy inox típust nem ajánlom.

Néhány éve divat , amikor bejött én is vettem.

Úgy spóroltak az anyaggal, hogy a hő ellenállás nélkül átmegy rajta, és MINDEN leég benne.

(Talán még a víz is....) Szóval szép, meg minden, de nagyon rossz vele főzni, egyfolytában utánállítani kellene a magasságot, és végig egyfolytában

kevergetni kellene hogy ne égjen le....

Úgyhogy csak a zománcozott a legjobb, ott a hő másképp terjed, nehezebben kapja oda.

A halászléfőző bogrács valóban van, és csak annyiban különbözik a normáltól, hogy míg a normálnak

bővül a szája, addig a halászléfőzőnek szűkül.

Nem tudom miért, egyszer régebben elmagyarázták, de már elfelejtettem.... De szerintem bármelyikben bármit meg lehet főzni.

 

És van még a régi zománc nélküli vastagfalú vasbogrács, nos abban szinte lehetetlen lekozmálni az ételt,

főzni benne nagyon jó. De rozsdál. Hiába kentem ki vastagon zsírral, ahogy az utasítás írta, stb, rövid időn belül úgy

megkapja a rozsda, hogy főzni abban már nem lehet. (Nem csak felületi, hanem sok pontszerű helyen mélységi is, úgyhogy 

lecsiszolni sem lehet.)  Szóval az a típus nekem mindig hamar tönkrement.

 

Nálam a nyerő a zománcozott bogrács.

Előzmény: TINTUS (1548)