-balu28- Creative Commons License 2014.07.09 0 0 1523

Vegyük a jódot: ugye Csernobil után kezdték a sót jódozni, merthogy valamennyire véd a nukleáris kisugárzás ártalmai ellen. De én nem akarok jódot enni.

Ferro-cianid vagyis csomósodásgátló: ciánt és annak származékait sem szeretném fogyasztani, mivel bevizsgálták, hogy mittudomén 200 C fokig (vagy 220, már nem emlékszem pontosan), semmilyen káros hatása nincsen. És itt jön a de: a kenyeret 225 fokon vagy afölött sütöm. A kemencében sem biztos hogy mindenki a hőmérsékletet méricskéli, valószínűleg ott is több lesz. Szóval igenis érdemes ezzel foglalkozni. És a só csak egy icipici, igaz, elég alapvető rész az étkezésünkből. Akkor gondold el a többit, amit boltban veszel!

 

(Arról már ne is beszéljünk, amikor káliummal helyettesítik a nátriumot! Na az ám az egészségkárosítás!)

Előzmény: neduddgi(én) (1521)