neduddgi(én) Creative Commons License 2014.07.09 0 0 1513

Nekünk is van valami régi, (fogalmam sincs, milyen típus, de nagy teljesítményű, elnyűhetetlennek látszó masina), egyszer kaptuk valakitől.

Elég ritkán használjuk, pedig szeretjük a friss leveket. Ennek nem nagy kunszt a mosogatása, pikk-pakk ízekre lehet szedni, és akár mosogatógépbe is berakható, de egyszerűbb folyóvízzel lecsapatni. Ennek ellenére pár pohárnyi létyóért nem érdemes beizgatni.

Tavaly egy rahedli almát nyomtunk át rajta. A visszamaradó törkölyt meg lefagyasztottuk. Nemcsak süteménybe jó, hanem egyéb gyümölccsel keverve lekvárnak is ki lehet főzni, sőt, nemrég az utolsó adagot kevés vízzel felfőzve és átpasszírozva kellemes ivólevet alkotott belőle az asszony.

Mindamellett szerintem is a nélkülözhető masinák közé tartozik. Egy jó turmixgép sokkal praktikusabb (lenne).

Mariska néni: ha egész almát teszel bele, akkor a magház kemény rostjai eltömítik az aprócska lyukakat a reszelőtárcsán! (Legalábbis nekünk ez a tapasztalatunk. Utána csak a legkisebb varrótű hegyével lehet egyenként kipiszkálni abból a párszáz nyílásból...) A trotty-shopos reklámokban nagyüzemi szinten űzik a "vásárló megtévesztése" című B.T.K. tényállást. (Azt nem értem, hogy miért nem büntetik őket, ahogy hasonló esetben mindenki mást...)

Előzmény: h.apci (1507)