Törölt nick Creative Commons License 2014.07.07 0 0 1470

hát már Tintus kaptál válaszokat a halászlére mire én válaszolok, mi már tegnap délután fogyasztottunk is belőle nem keveset

szívesen elmondom, hogy én miként készítem ez csak az én reszortom a párom nem szereti azt a sok piszkot amivel jár

olvastam milyen recepteket tettek fel ide tegnap, nyilván ízlések és pofonok különbözőek

az már nem újdonség, ha az alaplevet több halból készítjük, sőt axioma :)

jó nagy fazék, apró hal+ fejek, uszonyok, farokvégek stb. esetleg a kifilézett hal gerince, ezt felrakjuk

én nem apróztam volr benn  6 db nem kicsi húsos fej is, rengeteg hagyma, nem kell nagyon feldarabolni, hiszen majd passzírozzuk. ezt már így főzhetjük lassú tűzön fűszerek nélkül(is)

ha megfőtt, ami azt jelenti, hogy a csontok szépen kicsusszantak a fejből, vagy inkábba hús lefőtt a csontról, akkor levesszük a tűzről, picit várjunk a passzírozással, mert ez még forró és abban a masszában nyúlkálni elég kelemetlen sot forró :)

és hát innen nem egyszerű a dolog, a passzírozás kérdése, a nagyobb csontokat, szálkákat kiszedjük, és kidobjuk

és......nekünk van egy régi robotgépünk, ez még nem Kínában készült, szuper jó dolgokat tud, pl. passzírozni is

na meg ezer mást is

behelyezem a megfelelő méretű rostélyt, aztán hajrá, nekem így pár perc az egész procedúra, kézzel több órányi munka

van egy viszonylag színtelen, nem túl ízes szálka nélküli masszám, ennek egy része ment a gayóba azonnal, a többi bele egy másik fazékba, ízlés szerint vízzel hígízva, de azért sűrű maradjon, só, porpaprika, házi paprikakrém, aztán főzzük össze, dobok bele 2 friss parit 1 paprikát, és ennyi lenne de mive mi kohelyesen szeretjük, teszek bele babérlevelet, szemesborsot, később még citromkarikát is a véhgén tejföl

csodálatos, de ez már ízlés dolga, hiszen a tegnapi vendégeink nem is ismerték a korhely halászlét, most megszerették

Előzmény: TINTUS (1459)