Guga Creative Commons License 1998.10.15 0 0 124
Igyexem rövid lenni.

Speaker,

Jól érted. Egyetértünk, ezt kivéve:

"Ha korrupt bolsi káderek kilopják a tagság szemét, a szövetkezetet lerohasztják, kirabolják,
majd kiüldözik a korábban beüldözötteket, csak azért, hogy a közös földet megkaparintva
azt kiárusítsák és majdan nagybirtokosként cseléd gyanánt dolgoztassák a földönfutóvá tett
egykori szövetkezeti tagokat: ezt mezőgazdasági nagyüzemnek nevezik -manapság. "

Hát, az ilyen szövetkezetet ha életben tartja a tagság, az már NEM az erőszakos tszesítés következménye, hanem a tagság magánhülyesége, illetve szimpla bűnügy.
Igen, valóban jobb lenne visszatérni az általad EURO konformnak nevezett szövetkezéshez. Ezt próbálták is néhányan az utóbbi években Magyarországon.(Lejjebb írtam már róla valahol) Csak sajnos negatív diszkriminációval találkoztak, mert EGY KALAP alá vették őket a többivel. Pont ezért magyarázom, hogy 1., ne öntsük ki a fürdővízzel a gyereket is 2., Egyenlő feltételeket,támogatásokat, és AZTÁN szelektáljon a piac.És ne a politika.

Érthető?

Holló,

Félreértesz egy-két dolgot. Nem személyes problémáim vannak T.K.-val, N.F.-el, hanem elvi. Egy minisztériumi tisztviselőnek nem tartozik a kompetenciájába az üzleti tanácsadás. Ennyi. A spekulációról 1 szót sem ejtettem. Erről nincs mit vitázni, mert egyetértünk.
A tszek hatékonyságát enbloc a PIAC ítélje meg inkább. Lásd, amit speakernek írtam erről. Amit a szolidaritásról írtam, igazad van,kiegészíthettem volna az elemi károkkal, belvízzel,megmi. Na bumm, ehelyett satöbbit írtam. A lényegen nem változtat.
Kárpótlás: olvashattad a véleményemet. Nincs igazán eltérés köztünk.
Támogatás: egyet mondj meg: hogyan különíted el a spekulatív tőkét mondjuk a forgótőkétől?Milyen munkát szabad végezni annak, aki nagy pénzzel beszáll egy szövetkezetbe? (Ha mondjuk silót épít a pénzéből, akkor köteles elnök lenni?) Nincs ez így sehol, ahogy te ezt leírod.

A kulákozást meg párhuzamnak hoztam fel a lopóstésztraktoros, korruptbolsielnök demagóg ökörségek megvilágítása miatt.Ne add az ártatlant,légyszíves.Unfair.