veggie83 Creative Commons License 2014.07.01 0 0 2683

Szia!

Persze, bírálják őket, nagyon komolyan is, csak nem Magyarországon. :(

Amerikában a kiállításokon szinte minden mutációt külön bírálnak, és a kombinációikat is külön, tehát igen, vannak szín hibás egyedek, mert minden mutációnak és kombinációnak meg van a kritériuma, hogy hogyan kell kinéznie, milyen rajzolatnak kell megjelennie, stb. Európában a nagyobb kiállításokon is van néhány színkategória, de itt már összébb vannak vonva a hasonló mutációk.

Ezenkívül nézik persze a testméretet, az alakot, az állást, a konty alakját például.

Ma nincs időm, de később tudok mutatni szín és szín közötti eltérést, jó és rossz "minőségű" gerléket.

Az a baj, hogy itthon ennek nincs kultúrája, mindenki kevergeti a színeket, nincs szelektálás, romlik a minőség ... sokan nem tudják milyennek is kellene lennie egy adott mutációnak, mi az ideális.

Sőt, az amerikai és az európai leírásokban rengeteg ellentmondást találtam (megjegyzem, nekem az amerikaiak több helyen szimpatikusabbak, mert alaposabbak jóval), viszont vannak európai színek, európai mutációk, aminél csak az itteni leírásokra lehet támaszkodni.

Egy másik nagy probléma, hogy itthon nincs túl nagy motiváció kacagót kiállítani, kiállításra szín tenyészteni, vagy ilyesmi. Nem éri meg ... a tenyésztő gyűrűt rendel, szelektál, kiállít .... majd valaki lebírálja valahogyan, valami alapján (?!) ... és a kiállításon jól szereplő egyedet is, ha az valami klasszikus szín, akkor 500-ért akarja a közönség megvenni ... persze ez hobbi, nem a pénzről szól, de érted a lényeget...

Itt írtam néhány gondolatot régebben, a standard leírás stb. : http://kacagogerle.freewb.hu/kiallitas

Előzmény: vinbala03 (2682)