Pierr.Kardan Creative Commons License 2014.07.01 0 0 7536

1. Éjszaka utaznánk, ebben az esetben is érdemes elkerülni a Röszkei átkelőt?

Érdemes elkerülni, Békéscsabáról én az Arad - Temesvár - Vrsac - Belgrád útvonalat javaslom.

2. Szerbiában és Macedóniában érdemes-e bankkártyával fizetni az autópálya díjakat, vagy inkább váltsunk dénárt és dínárt, esetleg euroval fizessünk? Olvastam olyat, hogy a bankkártyás fizetésnél nem írja ki a terminál az összeget, csak pin kódot kér, és annyival húznak le, amennyivel csak akarnak. Ha váltunk, mennyi dénárt és dínárt?

Bankkártyás fizetést javaslok, bár a terminál tényleg nem írj aki az összeget (vagy legalábbis én még sosem láttam), viszont nem tudnak bármilyen összeget beütni, csak az adott kapunak és az adott járműtípusoknak megfelelő összeget tudja beütni a kezelő (egyébként ki az a hülye kapupénztáros, aki tízszer akkora összeget üt be, hogy te tízszer annyit fizess az autópálya társaság számlájára). Amióta nem mágnescsík van a kártyán, azóta már klónozni sem tudják a kártyát, a chipes bankkártyák nem másolhatók, szóval az sem gond, hogy kiadod a kezedből a kártyát.

3. Sartin, vagy a közelében hol található a lovas tanya, ahol lovagoltatnak a tengerparton?

Sartin tudomásom szerint nincs, Sarti Beachen viszont talán van lehetőség lovagolni

4. A kalózhajós kirándulás milyen hosszú? Két 8 éves gyerek is jön, miattuk kérdezem, nem tudom mennyire bírják a hajókázást. Eddig egyeszer voltunk a lányunkkal (évekkel ezelőtt), de a másik gyerek még a tengert sem látta.

A gyerekek sokkal jobban szokták bírni a kirándulást, mint egyes felnőttek, eleve a hajó is érdekes nekik, és mindig történik valami az út alatt.

5. 9 éjszakára megyünk, mit lenne még érdemes a programba beiktatni gyerekekkel? Két kocsival megyünk, szóval lehet hosszabb út is.

A félszigeten érdemes körbemenni, más öblöket, strandokat felkeresni. Kötelező felkeresni a Narancspartot, az a része, ahol nincsenek vadkempingezők, az egyáltalán nem annyira koszos, mint sokan mondják, viszont érdemes korán menni, hogy jó helyet találjatok, mert később már rengetegen lesznek. Ajánlott Vourvourou valamelyik strandját is felkeresni (Karidy beach abszolút ajánlott, de ott van más szép rész is, pl. Lagonisi beach, vagy a Talgo beach). Toroni közelében is vannak szép strandok (Paradise beach, Aretes beach). Csütörtökön van piac Neos Marmarasban, rengeteg érdekes dolog van ott is. 9 napba belefér a városlátogatás Theszalonikiben, a Fehér Torony és a Vár nagyon látványos. Sykia mellett van egy Halott Város nevű hely, sokaknak tetszik, szerintem inkább nyomasztó, mint érdekes.

6. Csak Thessaloniki mellett van csúszdás élménypark, esetleg közelebb?

Tudomásom szerint csak ott van a félszigeten, viszont gyerekkel érdemes elmenni, elég jó a park.

Előzmény: Gaby1274 (7532)