Bár nem NEX, de Sony (és nem fotó, de remélem nem baj). Szóval Sony HDR-PJ530EB...
Kellemes meglepetés a méretéhez képest, nyilván megvannak a korlátai, de jó fényviszonyok esetén nem rossz az eredmény, kicsit nehezen kezelhető menürendszer, de viszonlyag könnyen megszokható...
Viszont van egy hátrány! A célközönség a tudatlan amatőrök világa, és emiatt nincs is hozzá normális user manual. Amit lehet megkerestem, de pl. a szokásos Sony-s hibaüzenet jegyzék nincs benne...
Szóval a hiba amiről érdeklődnék hozzáértőbb kollégától, hogy mit jelenthet a következő üzenet:
"Az ideiglenes tárolóterület túlcsordult. Az adathordozóra írás nem fejeződött be."
Ez 10 másodperc rögzítési kísérlet után jelenik meg, ráadásul nem is történik meg a rögzítés. Nem tudtam mi okozza, mire változik át láthatatlanná az adathordozó az írás részére, ugyanis az addig felvett anyagokat látom, le is tudom játszani... Ha leszedem az adatokat a memkártyáról és formatálom, akkor újra használható. Tehát nem arról van szó, hogy nem megfelelő sebességű kártyát rakok bele (csak Class10-est használok, mert 28MBit/s adatfolyammal rögzítek).
Van valakinek 5lete mi okozhatja és hogy küszöbölhető ki kártyacsere nélkül, hogy azonnal folytathassam a felvételt?
Csak úgy tudom jobb belátásra bírni, hogy leveszem egy pillanatra az elemet, miután reset gomb nincs a kamerán... :/