M.Laci Astra 2.0 dti Creative Commons License 2014.06.29 0 1 591

Sziasztok! 

Segítség!!!

Nagyjából 2 hónapja vásároltunk egy Opel Astra-t. 2001. 8 havi. 2.0 dti motoros dízel. Nagyon meg vagyunk elégedve vele,de viszont van 2 érdekes hibája.

1. Nagyjából 110 kmh felett utazol vele kb. 3 km-t kivillan a szerízlámpa ( kis sárga jel villáskulccsal). De ha leállítjuk az autót akkor elalszik a lámpa. Gépkönyve szerint csökkenni kellene a teljesítménynek,de ez nem történik meg. Ez a hiba nem vészes, ezzel együtt tudunk élni.

2. Ez már meredekebb. Azt csinálja: berángat(1-2szer), szaggat, mintha nem kapna üzemanyagot az autó, van mikor 130 nál, van mikor 50nél és van mikor alapjáraton leáll az autó. Volt amikor durván le is fulladt. De leálltam vele a parkolóba, bementem vásárolni. 10 perc múlva semmi hibajelenség. Mikor megvettük nem csinálta, viszont többször volt azóta teletankolva. (esetleg koszra gyanakszom). De igazság szerint bármilyen ötletre vevő vagyok... azt figyeltem meg,hogy ha nem vízszintesen parkolok ,akkor nagyobb esélye, hogy rángat ( kb. fél éve volt cserélve adagoló -esetleg az sz*rik megint?)

Köszönöm előre a válaszokat!

Ja és egy y20dth Ecotec -s dízel. 

üdv: Laci