veggie83 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 2678

Hú, egy kicsit lemaradtam, mindig elfelejtem megnézni ezt a fórumot :)

Megpróbálok én is írni minden kérdésre:

- 2 tojó 1 hímmel, én nem ajánlom ... ők párokban élnek, az ilyen hármas felállások egyáltalán nem természetesek, hogyan tud 1 hím 2 tojót váltani nappal, ha mondjuk nem ugyanaz a fészek? ha pedig ugyanaz a fészek, mi van ha az egyik tojó később tojik le? mire a kései kicsik kikelnek, a másik tojó fiókái nagyobbak lesznek, és összetapossák a kisebbeket ... plusz így a kicsik féltestvérei egymásnak, nem tudod őket párban eladni, stb.

- a csoportos tartás rendkívül nehéz. A hímek nagyon agresszívek a költési időben, tépkedik egymás tollát, a domináns egyáltalán nem hagyja a többieket nyugton. Ha egy gerle párnak van egy helye, és már fészek is van, sőt tojás is, na ha oda beteszel egy másik párt, akkor ott oltári nagy balhé lesz, képesek a fiókákról is lejönni, és csak kergetni, üldözni a betolakodókat. Mivel az az ő területük, el akarnak onnan kergetni mindenkit.

1 pár kacagónak min. 1 köbméter hellyel kell számolni, ha csoportosan vannak, és meg kell tervezni a beköltöztetésüket. Fontos, hogy az összes pár egyszerre kerüljön a röpdébe, legyen több fészek, mint ahányan vannak, és nagyon fontos, hogy tényleg párok legyenek (összeszokott, összeállt párok, akik már költöttek is együtt).

- tudok adni elérhetőséget, ahonnan tudsz Elefántcsont színű kacagót beszerezni. Valóban fontos, hogy ne kapkodd el a döntést. Nagyon szaporák, egy szezon alatt 10 fiókát is képesek felnevelni, erre is gondolj, 3 pár esetén az már 30. És ahogy előttem is írták, az alap színeket (különösen a Vadast és a Szőkét nem nagyon keresik). A szép Tarka gerle mindig kelendő.

Az árak szerintem pont a sok szaporító miatt eléggé lent vannak .... sokan ingyen osztogatják, vagy nevetséges összegekért (300 ft) ... a minimum szerintem egy felnőtt, ivarérett alap színű gerléért 1000 Ft lenne ideális esetben. A ritkább színek, kontyosak, selyem tollúak jelenleg 1500-2000, de van 3000 Ft-os szín is.

- a nemek meghatározásáról egy másik hozzászólásban, mert félek, hogy elszáll amit idáig írtam :)