Köszi az infókat! Annó frissen válaszoltam, de valamiért eltűnt az írásom, annyit írtam, hogy már nem volt
kedvem újra megfogalmazni. :)
Azóta megnéztem pár zongorát, az előbb írt bejegyzésemen látható, melyik 2 zongora érdekelne. a clp
sorozatot is megvizsgáltam, és a clp-525-ös zongora is egész jónak tűnik. Az 535-ös GH3X mechanikában nagyot csalódtam (erőltetett, nem természetes a billentése, vhogy úgy fogalmaznék, hogy visszarúg), az 545-ös az tényleg nagyon jó hangszer (A Bössendorfer hangszín dob rajta, billentése és hangzása természetes hangszerét tükrözi), de 600 feletti árkategóriába tartozik, úgyhogy ő kiesett.
Kawai ES7-es nekem nem tetszett billentésre, a többi Kawait nem tudtam rendesen megnézni, mert az eladó, annak ellenére, hogy a neten 5 óráig van a nyitva tartás, előbb értünk oda, telefonon leegyeztettük, kb. kitessékelt minket. Övé volt a bolt, de minősíthetetlenül viselkedett (be se akarta üzemelni a zongorákat a 220-ba, mert nem biztos, hogy odaér, és hasonló dolgok). Ő nem akar eladni? Hát így elüldözi a komoly
vásárlókat, meglepett. Erről ennyit, csak zárójelben jegyeztem meg.
A Kurzweilbe (Mp-10) pedig véletlen akadtam, a billentése nagyon tetszett, a tudása is kecsegtető, picit a hangszínében vagyok bizonytalan, hogy bejön-e. Kicsit a pianínómra hasonlít, a Yamahának (YDP-162) talán egy picit dobozabb a hangja, de lágyabb hangzása van. Árban hasonlóak, kérdés, hogy melyik a jobb?