Üdv! Nem láttam, hogy az új C4 Picassonak is van külön topic, de a kollégák szerencsére átirányítottak ide :P Szóval bejelentkezem én is, mint új Grand C4 Picasso tulaj, egy Opel Zafirát cserélt le a család erre, lb 3 hete használjuk, azóta benne van majdnem 5e km. A 2.0 blueHDi motor maximálisan megérte (a család úgy döntött, inkább ez, mint az exclusive felszereltség, amiben eleve volt egy két számomra felejtős dolog, pl a motoros csomagtér). Az asszony nem engedte az automatát (én hamarabb elcsábultam volna, de alapvetően én sem bánom). A kocsi természetesen 7 személyes (családi igény). Egyelőre maximálisan elégedettek vagyunk vele, a fogyasztása két marék szotyi, és 170-nél sem gondolkozik még megpakolva sem, ha előzni kell. És ilyenkor is nyugodtan beszélgethetünk a kocsiban, mert kifejezetten halk. A panorámatetőt - ha van több gyerek is - nem érdemes kihagyni. A navi alapvetően jó, csak kicsit lassan beszél :P
Egy dolog csak, amit elnéztem és utólag rakattam csak be (de az meg nem tökéletesen ugyan olyan, mint az ereeti), az első parkradar. Több kocsi közül választottunk, és ezt leszámítva mindben széria volt az első parkradar is, és megrendeltem, mire rájöttem, hogy itt nem, hanem külön csomag része (az automata parkolással kevertem össze, azt meg nem akartam bele). Mindegy, a citroen rakott bele egyet, de az sajnos az első parkolást csak hanggal segíti, grafikusan nem, illetve félautomata a bekapcsolsása is (szemben az eredetivel), tehát tolatásra automatikusan bekapcsol, de elre beálláskor magátol nem kapcsol (igazából nem is értem, a citroen moért nem a "gyárit" szereli be utólag).
Ezt leszámítva - ami az én ökörségem - lényegében pozitiv a tapasztalat.