gomba2008 Creative Commons License 2014.06.20 0 0 2478

Köszi, ha nem télálló, majd behozom ősszel. Szerettem volna télállót, de úgysem igen bíznék abban, hogy nem fagy ki. Érjem meg az őszt velük, a többin majd akkor gondolkodom. Lehet, hogy cserélek valakivel 1-1 tövet télálló fajtára. Hátha valakinek meg pont ez hiányzik a gyűjteményéből. Én még kezdő vagyok. :)

off:

No a permetezés  nálam annyira BIO, hogy konkrétan semmit nem csináltam még idén. Elő a metszőollót, oszt kész. A monília ellen ennyit tettem. Majd ősszel visszavágom a fákat jó alaposan. Igen, ősszel, és nem tavasszal. Kigondoltam, hogy mivel permetezni itt lehetetlen a vizek miatt, a lecsonkolt fákat beecsetelem valami gombaölővel, de ez még csak gondolat.  

A tavalyi év a levéltetű éve volt, arra van BIO szerem házilag. Tényleg használ, nem humbug. 

A szer : 0,5l vízhez
2 evőkanál ecet(almaecet, vagy étkezési ecet mind1)
2 evőkanál cukor
2 evőkanál folyékony szappan(mindegy milyen lehet mosogatószer is)
FONTOS az összetevők mind legyenek benne mivel csak együtt hatásosak.
Levéltetvek ellen 100%, palyzstetű ellen 90%(ismételni naponta többször akk. 100%)

Elég 3 naponta szórni, ha nagyon tetvesek a fák, de igén még nem kellett. Ráadásul ezt aztán teljes érésben lévő fára is kiszórhatod, hiszen mi van benne, amit nem lehet lemosni? Semmi. Én ráadásul a fáról szeretem enni a gyümölcsöt, már csak ezért sem mérgezek. 

Találtam  egy remek oldalt, ahol érdemes szétnézni. A honlapomra feltettem a linket direkt. Még nem vettem tőlük semmit, de fogok. Drága, de a monília nem játék, azt valahogy le kell küzdenem, és ha meg tudom oldani kemény méreg nélkül, megteszem.

Fekete nadálytő úgy terjed az udvaron, hogy nem győzöm irtani. Itt-ott meghagyom, hátha kell. A csalán is ingyen van.  

Előzmény: islamorada (2476)