supercharley
2014.06.19
|
|
0 0
33016
|
A házam déli oldalán nyáron borzasztó meleg van, valami árnyékoláson gondolkodtam. Mivel szeretem a növényeket, úgy döntöttem hogy egy lugas jó árnyékot fog adni. A lugas szerkezete 1-2 napon belül teljesen kész lesz. Nem kicsi, az alapterülete 10mx5m, tehát 50m2, a magassága pedig még borzasztóbb, 3,5m. Erős vasszerkezetből építve(oszlopok:80mmx40mm, gerendák 40mmx400mm zártszelvények). Gyengébb is elég lett volna, ez az anyag viszont ingyen volt(bontásból származott). Ami még lényeges az az, hogy az egyik hosszú oldalról, és az egyik rövid oldalról(tehát "L" alakban) van lehetőségem növényeket futtatni rá, a másik két oldal a ház fala.
Felmerült az hogy kivit lenne jó futtatni rá(csak gy tudtam rávenni az asszonyt hogy támogassa az ötletet :-))) ). Szépek a levelei, és ha esetleg még teremne is... Szóval tanácsot szeretnék kérni tőletek. Először is van esélyem arra hogy ekkora alapterületű, és ilyen magasságú lugast 2 oldalról kivivel befuttassak? Mennyi tő kell ehhez, mennyi idő kell ehhez? Van esetleg valamilyen ajánlott fajta, és ajánlott beszerzési forrás? Bármilyen egyéb jó tanács? Estleg ne is kivit, hanem valami mást?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget! |
|