Szakadáskapcsoló Creative Commons License 2014.06.18 0 0 2361

Szerintem próbáld ki a raw módot különböző spéci fényviszonyokban legalább néhány kép erejéig (mondjuk akár naplemente környékén, amikor percenként változik a színhőmérséklet), és meglátod, hogy érdemes lesz beruházni egy nagyobb kártyába.

Sajnos a tükrös gép már csak olyan, hogy akkor térül meg igazán az ára, ha még költesz rá (a fotózási céljaidtól függően objektív, szűrők, stabilabb állvány, nagyobb kártya, önkioldó, esetleg külső vaku - persze ez utóbbi nem járműfotózáshoz :-) stb.). Tudom, ez így lehangoló lehet, ha adott esetben hosszú hónapokig spóroltál, hogy meglegyen a gép ára, de ha van rá lehetőséged, mindig érdemes a fejlesztésen gondolkodni.

Közben megtaláltam a polárszűrős cikket (angol): http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Circular-Polarizer-Filters.aspx

Az 5 megapixeles Kodak és a 18-as Canon között vízszintesen és függőlegesen majdnem kétszeres ((18/5)^0,5 = kb. 1,9) a különbség a pixelszámot tekintve, tehát ha nincs időd objektívet cserélni, még akkor is belenagyíthatsz utólag a képbe úgy, hogy felére csökkented a vízszintes és függőleges méretét, és még akkor is majdnem a Kodak teljes felbontásánál vagy. Tehát utómunkával az 55-ből így majdnem 110 mm-es látszólagos fókusztávolságig lehet elmenni objektívcsere nélkül.

Előzmény: KápCity (2354)